DOLAR 32,3939
EURO 34,5782
ALTIN 2.384,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sırbistan’da Türk Yatırımcı Teklas`a Devlet Nişanı

Sırbistan’da Türk Yatırımcı Teklas`a Devlet Nişanı
06.08.2021
A+
A-

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Teklas şirketinin Genel Müdürü Nebi Anıl’a devlet nişanı verileceğini duyurdu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, bugün ünlü otomobil markaları Volkswagen, Audi, Skoda ve Volvo için düşük basınçlı sıvı sirkülasyon sistemleri üretimini yapan Türk şirketi Teklas’ın Sırbistan’ın güneyindeki Vladiçin Han’da bulunan yeni fabrikasını ziyaret etti.

Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ile fabrikayı gezerek incelemelerde bulunan Vucic, Teklas Genel Müdürü Nebi Anıl’a, bölge ekonomisine katkı ve desteklerinden ötürü Sırbistan Devlet Günü olarak kutlanan 15 Şubat’ta devlet nişanı takdim edileceğini bildirdi.

Ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Vuçiç, Teklas’ın sunduğu istihdam sayesinde Sırbistan’ın Vladiçin Han belediyesinde ortalama ücretin kısa sürede 245 euro`dan 444 euro`ya yükseldiğini belirtti. Teklas, bölgede 1030 kişiye iş olanağı sağlıyor.

Vladiçin Han’da bir şirketin kapanması üzerine çok sayıda insanın işsiz kaldığını ve Teklas’ın aynı bölgede şirket açarak birçok kişiye iş imkanı sağlayacağını söleyen Vuçiç, Türk yatırımcılara teşekkürlerini sundu.

Belgrad Büyükelçisi Aksoy ise zor dönemlerde Sırp dostlarını yalnız bırakmadıklarını ve birlikte güçlü bir dayanışma sergilediklerini belirtti.

Büyük otomobil üreticileri için sıvı sirkülasyon sistemleri ve silecek sistemleri tasarlayan, geliştiren ve üreten küresel bir tedarikçi olan Teklas şirketi, 1971 senesinde kuruldu.

Teklas, Vladiçin Han’da üretimini 2016 senesinde eski mobilya endüstrisi “Sloga”yı satın alarak başlattı. Teklas bu projeye 11,35 milyon euro yatırım yaparak 450 kişiye iş imkanı sağladı.

2018 senesinde Teklas, burada 1300 kişinin çalıştığı yeni bir üretim alanı kurdu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.