DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kosova’da Kaos: KFOR’dan Yardım Talep Edildi

Kosova’da birkaç gündür devam eden şiddetli yağışlar sellere neden oldu.

Kosova’da Kaos: KFOR’dan Yardım Talep Edildi
12.01.2021
A+
A-

Birçok şehir ve köyde sel nedeniyle tam bir kaos yaşanırken Geçici Başbakan Abdullah Hoti, KFOR’dan yardım talebinde bulundu.

Yağışlar nedeniyle birçok şehirde ulaşım kesintiye uğradı. Kosova Ovası’nı ( Fushë Kosovë ) Priştine’ye bağlayan yol sular altında kalırken Glogofça’da sel nedeniyle su ve elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

Birçok yerleşim yeri ve yüzlerce köyün sular altında kalması nedeniyle Kosova Güvenlik Gücü seferber olurken yetkililer, ülkede görev yapan barış gücü askerlerinden de destek istedi. Bazı yerleşim yerlerinde halk sel tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

Reporteri’nin haberine göre nehirlerin taşmasıyla çok sayıda köprünün yıkılmasına neden olan sel felaketinden en çok etkilenen yerlerden biri olan Malişova’da çok sayıda ev ve dükkanı su bastı. Kosova Ovası’nda ise sel suları altında kalan araçların çekici yardımıyla çıkarıldığı görüntüler paylaşıldı.

Geçici Başbakan Abdullah Hoti, sel felaketi nedeniyle NATO’nun Kosova Barış Gücü’nden (KFOR) yardım istediklerini duyurdu. Öncelikli amaçlarının vatandaşların hayatlarını kurtarmak olduğunu söyleyen Hoti, selden etkilenenler için bir acil durum fonu oluşturulacağını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.