DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bulgaristan ve Romanya Schengene Kabul Edilmedi

Bulgaristan ve Romanya Schengene Kabul Edilmedi
08.12.2022
A+
A-

1 Ocak’tan itibaren Schengen Bölgesine sadece Hırvatistan kabul edilecek, Bulgaristan ve Romanya sınır kontrolü olmayan bölgenin dışında kalacak.

AB Konseyi’nde bugün yapılan oylamada Avusturya, Bulgaristan ve Romanya’nın, Hollanda ise  Bulgaristan’ın kabulüne “karşı” oy kullandı. 25 ülke Bulgaristan’a destek oyu verdi. Oylama  sırasında Hollanda’nın, Avrupa Komisyonu’nun üç yıl önce durdurduğu İşbirliği ve Denetleme Mekanizması kapsamında Bulgaristan hakkında yeni bir rapor talep ettiği ortaya çıktı.

“Bulgaristan, Schengen için hiç bu kadar büyük bir desteğe sahip olmamıştı. Konu, Avrupa Birliği ile yapılacak sonraki toplantılarda gündeme getirilecek” yorumunu yapan Dışişleri Bakanı Nikolay Milkov, Mart ayında Bulgaristan’ın Schengen’e kabulüyle ilgili yeni bir olumlu karar beklediğini söyledi.

İçişleri Bakanı İvan Demerciev Avusturya ve Hollanda’nın Bulgaristan üyeliğine verdikleri “ret” oyunu “siyasi bir karar” olarak nitelendirdi. Bakana göre, özellikle Hollandalıların yaklaşımında yapıcılık bulunmuyor. Demerciev, şimdilik bu iki ülkeye karşı cevap tedbirler almayacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

  1. Metin kütükçü dedi ki:

    2007 yılında Avrupa birliğine kabül edilen Bulgaristan ve Romanya’nın @Schengen Bölgesine,” dahil edilmemesinin GERÇEK sebeplerini (!), bilmek istiyoruz bizler de… Gerekçeli karar (!), nedir acaba ? Başbakan bizden istenilen her şeyi yerine getirdik dediğine göre, RED kararı veren EU birliği üyesi devletlerin niçin olumsuz OY kullandığını bilmek istiyoruz… ♥️ Saygılarımla… добър ден